tiistai 3. toukokuuta 2016

Vappu-kuulumisetEilen kuvailin pitkästä aikaa hevosia joten päätinpä julkaista niitä täällä blogissakin, vaikka kovin hyviä tai erikoisia niistä ei tullut.
Etsin kerran lenkillä ollessani yhden umpeutuneen polun, joka kulkee tässä lähellä, ja ollaan kerran käytettykin sitä jo maastoon mennessä, niin ei tarvitse mennä niin pitkää matkaa asfalttitietä. Lauantaina oltiin vappuaaton kunniaksi maastossa heppojen kanssa. Oli oikeasti niin ihana, aurinkoinen ja lämmin kesäpäivä, takuu varmasti tämän vuoden lämpimin täällä päin, koska varjossakin oli yli 17 astetta.
Mentiin suhteellisen rauhallisesti, koska viimeksihän meille kävi niin, että Rondo innostui laukassa, eikä meinattu saada hevosia rauhoittumaan, mutta se on tarina erikseen. Tällä kertaa mentiin vain käyntiä ja ravia. Tien loppusuoralla otettiin parin sadan metrin rauhallinen laukka pätkä niin, että menin Albin kanssa edeltä ja Rondo tuli perässä, eikä saannut ohittaa, koska luultavasti silloin meno olisi taas lähtenyt käsistä.
Täällä meillä on ihan mahtavat maastot, ihanan rauhallisia ja mukavia hiekkateitä, joista kaikkia ei olla viellä ehditty kokeilla. Tälläinen hiukan vilkkaampi asuin paikka on tehnyt hyvää hevosille, koska entisessä paikassa ne eivät melkein koskaan nähneet autoja tai muuta, ja Albin kohdalla se oli jonkin asteinen ongelma jo. Varsinkin Albista oli hyvää vauhtia tulossa mökkihöperö, koska se pelästyi jopa lentoon lähtevää lintua. Lauantaina jopa traktorin ohitus meni tosi hyvin, ja pisteet traktori kuskille siitä, että ymmärsi hidastaa!Hevoset on asunut meidän omassa tallissa nyt reilun kuukauden ja arki on alkanut rullaamaan, ja tuntuu ettei ne olisi koskaan muualla asuneetkaan. Ajattelin että voisin tehdä tallista pientä esittelyä, vaikka tällä hetkellä kaikki on ihan vaiheessa. Kenttää on alettu jo alustavasti tehdä, me ei tehdä siitä mitään erikoista, ei laiteta salaojia tai muuta, kantava kerros ja hiekka. Aidat on pystyssä jo, ja hevoset on ollut siellä aina välillä, että ne saa syödä sitä ruohoa, jota hiukan kasvaa. Satulahuone puuttuu kokonaan, mutta uudentallin mukana sellainen olisi tarkoitus rakentaa. Nykyinen talli on ollut kyllä hintansa väärti, vain pieniä vikoja, jotka ei haittaa normaalia käyttöä.
Perinteistä ratsastuspostausta olisi tarkoitus väsäillä pitkästä, pitkästä aikaa. Myös blogin ulkoasu muuttuu pian keväisemmäksi tai suoraan kesäisemmäksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti