sunnuntai 25. joulukuuta 2016

Tonttu kuviaMoikka ja hyvää joulua! En ole kirjoitellut blogiin pitkään aikaan teknisten ongelmien vuoksi. Nyt, uuden tietokoneen myötä postaus tahti luultavasti kiristyy, ainakin aikaisempaan määräänsä.
Meillä, täällä ettelä-Suomessa joulu vietettiin hyvin leudoissa ja lumettomissa oloissa, niinkuin näissä aaton aattona otetuissa kuvissakin näkyy. Hevosten joulu meni varsin leppoisasti, vapaa päivää pitäessä. Illalla saivat myös ylimmääräiset herkut.


Kentää meillä ei vieläkään ole. Tai on vanhan tallin paikan vieressä. Nykyään, kun talli on omassa pihassamme, tulisi kentälle kuitenkin matkaa useampi sata metri, josta noin puolet isompaa tietä pitkin. Varsinkin hämärällä autoilijoiden voi olla vaikea huomata tiellä liikkujoita heijastimista huolimatta, joten pysytellään mielummin tallin vieressä pellolla, josta osa on jätetty kyntämättä meitä varten. 
Albi on ottanut kauimmaisen sivun tallilta katsottuna pukki paikaksi, jossa täytyy silloin tällöin pukitella ja muuten riehua ilman mitään syytä. Seuraava tavoite onkin päästä siitä tavasta eroon.
Olen lukenut niin monesta paikasta, kuinka youtuben hirnunta video auttaa hevosten kuvaamisessa, joten päätettiin kokeilla sitä Albille. Se oli heti paljon terävemmän näköinen, ja yritti löytää katsellaan vieraan hirnujan. Samalla loppui myös älytön olkien syönti, koska olki ei kuitenkaan ole kovin hyvää ravintoa.
Rondolle ei viitsitty kokeilla videota, koska se stressasi sitä Albinkin kuvauksen ajan. Mummo oli muutenkin oikein hyvä poseraamaan, kuten yleensäkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti