tiistai 16. elokuuta 2016

Siirtymiset kuntoon!Mulle tuli yht äkkiä sellainen fiilis, että täytyy pyhittää yksi ratsastuskerta kokonaan pysähdyksille ja siirtymisille, koska varsinkin Albi yrittää livistää niistä, varsinkin pysähdyksissä se jää usein hiippailemaan. Kuvia ei tullut melkein ollenkaan, koska kuvia otti siskoni oman ratsastuksensa lomassa Rondon selästä käsin.

Alkuun käveltiin molempiin suuntiin muutama kierros pitkin ohjin rennosti. En keksinyt mitään käynti-pyäshdys harjoitusta, joten mentiin vain taivutuksia ja pysähdyksen kautta pakituksia. Ensimmäisillä kerroilla Albi ei meinannut pysähtyä kunnolla, vaan otti pidätteen jälkeen muutamia hitaita askelia eikä ollut oikein kuulolla. Suht nopeasti homma alkoi sujua paremmin, joten siirryttiin seuraavaan tehtävään.
Keskihalkaisija pituus suuntaan käynnissä, keskelle pysähdys, käännös joka toisella kierroksella eri suuntaan. Pitkäsivu ravissa, ja keskelle voltti. Jätettiin peruutukset pois ja otettiin mukaan käynti-ravi-käynti siirtymiset. Albi oli tahmea raviin siirtymesessä, vaikka usein hidastukset menevät huonommin, ja nopeampaan askellajiin siirtymiset kuuluu Albin vahvuuksiin. Loppuun meni ihan ookoosti, ei mitenkään erikoisen kehuttavasti, mutta tyydyttävästi kuitenkin.Sitten otettiin molempiin suuntiin kaksi kierrosta laukkaa, niin että hevoset sai mennä "oman mielensä" mukaan. Parikierrosta välikäyntejä, jonka jälkeen otettiin ravi-laukka-ravi siirtymisiä. Lyhyet sivut ravissa, plus pääty ympyrä ja pitkät laukassa. Albi oli vähän turhan innokas, joten aluksi jarruttaminen meinasi venyä lyhyen sivun puolelle, mutta joukkoon mahtui hyviä suorituksiakin. Olen oikeastaan aika yllättynyt miten hyvin saatiin tämä lopulta sujumaan.
Viimeiseksi muttei suinkaan vähäisimmäksi otettiin käynti-laukka-käynti siirtymisiä. Nämä ei tosiaan ole Albin suosikkeja, se ottaisi laukan mielummin ravin kautta. Näitä tuleekin tehtyä osittain sen vuoksi aivan liian harvoin. Muutamalla ensimmäisellä kerralla väliin tuli muutama ravi askel, mutta saatiin nekin kitkettyä pois.
Loppuun tietystä loppu ravit ja käynnit. Kokonaisuudessaan olen todella tyytyväinen, koska Albi muuttui suustaan paljon pehmeämmäksi ja helpommaksi ratsastaa.

Postauksen loppuun muutama kuva uudelta laitumelta. Laidun oli kuitenkin niin niukka, että siitä riitti laajuudesta huolimatta vain pariksi päiväksi ruokaa.
Eilen hevoset pääsivät naapurin puolelle laitumelle, koska heillä on ylimmääräistä laidun tilaa, ja meillä taas alkaa laitumet loppua. Olikin aika mielenkiintoista, kun aidan toisella puolella oli ihan vieraita hevosia.
Tänään pitäisi purkaa talli alueen laitumet, koska se kynnetään ja kylvetään uutta heinää, vanhan ollessa vain paikoin rehevää.
Edellispäivänä kaksi tallin ostaja ehdokasta Riihimäeltä tuli katsomaan tallia. He tykkäsivät ja luultavasti ostavat sen, kunhan kuljetus saadaan järjestettyä. Mä olen kiintynyt tuohon talliin, ja olen tykännyt siitä tosi paljon, joten sinäänsä hiukan haikeaa myydä se melkein heti. Toisaalta uuteen talliin tulee kauan odotettu varustehuone ja karsinatkin on suuremmat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti