tiistai 8. syyskuuta 2015

tältar 4


Meillä oli taas Emilian/ "Terhon" kanssa telttailu viime viikon perjantai-lauantai, mutten ole ehtinyt aikaisemmin tekemään postausta.
Käytiin koulun jälkeen smarketissa, ja ostettiin toisillemme bjiit, niin ettei tiennyt mitä toinen ostaa. Molemmat sai sellaisen mitä ei ollut ennen maistanut. Ostettiin siis siksi, koska meillä kummallakin on/on ollut synttärit ihan lähiaikoina.Syötiin hetki bjiitä ja alettiin tekemään kanasalaattia, ja taas meille meinasi käydä niin, että kanat paloivat pannuun. Tuli kuitenkin jälleen kerran täyden kympin sallaattia.
Käytiin pystyttämässä teltta, ja käytiin nappaamassa toisistamme kuvia. Jonkin näköisiä otoksia, muttei kovin kummoisia taaskaan. Täytyy ottaa sellainen sessinki, että panostetaan näihin kuviin.
Sitten mentiin talliin. Siivottiin aluksi karsinat. laitettiin vedet ja heinät valmiiksi. Sitten lähdettiin tuttuun tapaan maastoon. Hevosille tuli jonkin verran hiki, joten laitettiin loimet yöksi.
Haettiin viellä loput hepat ja siivottiin talli pikanopeasti, koska oli jo aika hämärä, ja meillä oli 15-20min pyöräilyä viellä.


Ruokittiin viellä nopeasti kanit, ja mentiin itse iltapalalle. Telttailussa panostetaan aina ruokiin, joten tälläkin kertaa iltapalaan kuului nutella leipää, kaakaota ja pikku bjiit.
Kömmittiin telttaan ja katsottiin hiukan aikaa ohjelmia, mutta oltiin niin väsyneitä, että mentiin jo yhdentoista aikaa nukkumaan.


Meillä oli herätys jo 7.15. Mentiin syömään pikku bjiit, ja sitten haettiin ulkoa omenoita ja leivottiin omenapiirakkaa. Mums!


Mentiin tekemään aamutalli, ja hevoset pääsi taas laitumelle. Kun hevosilla on ollut tänä vuonna vain yksi laidun käytössä, niin sen piti antaa taas välissä kasvaa.
Vietiin ensin Rondo, Albi ja Eemeli. Se meni viellä hyvin mutta..
Sitten tuotiin kaksi muuta, ja ne tottakai villiintyivät kun muutkin juoksentelivat pitkin poikin laitumella. Ne sitten karkasivat ja parin minuutin aamutalli venyi tunnin mittaiseksi, kun ne juoksivat pisin peltoa.
Loppujen lopuksi ne jo rauhoittuivat, ja antoivat hyvin kiinni niin saatiin ne laitumelle, missä ne eivät sitten enää jaksaneet juosta ollenkaan.Sitten mentiin salille. Ei oltu kovin kauaa, koska siellä oli meneillään jokin vanhusjumppa, niin melkein kaikki laitteet oli koko ajan varattu. Joku tunti tai puolitoista taidettiin siellä olla.


Leivottiin jälleen kerran, tai oikeastaan valmistettiin vaan pakaste croissuja, koska ne valmiiksi kypsät olivat loppuneet kaupasta. Näistä tuli kyllä hyviä, ja laitettiin sisälle nutellaa.
Painuttiin taas telttaan ja katsottiin muutamia ohjelmia, koska oli niin sateinen sää, ettei ulkona ollut oikein kiva olla.


Loppuun leivotiin viellä lisää, nimittäin vohveleita. Ensin käytiin noukkimassa hiukan mustikkaa, sitten tehtiin suklaa vohveleita, ja alettiin paistamaan ja syömään niitä nutellan ja mustikan kanssa.

Siinä taisi olla tiivistettynä jälleen kerran eksoottisen mukava telttailu kerta!

2 kommenttia: