sunnuntai 20. syyskuuta 2015

TunnillaLähdettiin kahdeksalta tallille tekemään aamutallia, ja oli ihan valtavan kylmä. Laitettiin tarhoihin heinät ja vedet. Tuotiin kaikki ulos syömään.
Rondon ja Albin tämän hetkisessä tarhassa ei ole ollut ketään muutakuin väliaikaisesti sitten viime kevään, joten se on ihan rehevöitynyt, suurimmaksi osaksi siellä on jotain nokkospuskia sun muita, mitä hevoset eivät halua laittaa poskeensa, mutta jotain sieltä näytti kuitenkin löytyvän.

Meillä oli tänään teidossa tunti, johon tuli minun ja siskon Emman, eli "Mulin" lisäksi yksi ihminen, joka käy ratsastelemassa tuolla Rasmuksella.

Tunti alkoi vasta kymmeneltä, joten meillä oli sen verran luppu aikaa, että siivosimme omien hevostemme karsinoiden lisäksi myös kaikkien muiden tallin heppojen boxit ja putsattiin Albin ja Rondon harjat.

Mentiin ennen varsinaisen tunnin alkua kävelemään itsenäisesti kentälle. Ehdittiin noin viisi minuuttia kävellä, kunnes meidän tunnin pitäjä tuli.Aloitettiin aika yksinkertaisella harjoituksella, eli pysähdys jokaisen sivun keskelle. Albin kanssa oli vähän sellaista ongelmaa, että jos hosuin pysähdyksessä, niin vasen takajalka jäi vähän puoli tiehen. Kun vähän keskityin, niin alkoi sujua.


Sitten kenttä jaettiin kolmeen osaan, että jokaisella ratsukolla oli oma kaistaleensa. Siinä harjoiteltiin taivuttamista ja suoristamista puolikkaiden ympyröiden kanssa. Treenattiin vielläkin pysähdyksiä, eli niitä sinne väliin.
Otettiin kaksi neljäs osa kenttää käyttöön, koska Rasmus ratsastajineen jäi viellä käyntiin työskentelemään omalla kaistaleella.
Harjoitus oli sellainen, että tehtiin joka nurkkaan voltti, ja pitkille sivuille pyähdys, Aluksi pelkästään käynnissä. Otettiin mukaan ravia, mentiin lyhyt sivu voltteineen ravissa, jatkettiin pitkän sivun puoleen väliin asti, pysähdys ja käynnissä seuraavalle voltille. Jatkuu saman kaavan mukaan. Albi oli ravissa tosi kiva ratsastaa.


Kun Rasmuksenkin ratsastaja alkoi ravailemaan, otettiin koko kenttä käyttöön. Sama harjoitus kuin ravissa, mutta päätyihin tehtiin laukka ympyrät. Albin vahvuushan ei ole ympyrällä laukkaaminen, joten siinä oli hiukan vaikeuksia alkuun. Ensin Albi ei meinannut laukata ollenkaan, ja lopulta kun sain laukan nostettua, se yritti rynnätä kentän toiseen päähän. 
Pikkuhiljaa alkoi mennä paremmin ja paremmin. Olin oikein tyytyväinen lopulta tähänkin.Käveltiin viellä loppukäynnit itsenäisesti pitkin ohjin.

Oli kiva ratsastaa pitkästä aikaa jonkun valvovan silmän alla, kun viime kerta oli kuitenkin helmikuussa. Ajattelin, että voisin alkaa käydä tunneilla useamminkin, vaikka 1-2kertaa kuukaudessa.
Opettajakin oli varsin mukava, kehui kun onnistui, mutta antoi kuitenkin kritiikkiä ja neuvoi.
Hepat pääsi tarhoihin taas syömään.Tilasin zalandosta uudet kengät, nimittäin nike free 5.0. Normaali hinta oli 127.95€, ne oli valmiiksi alennettu 87,95€:n mutta löysin viellä -10euron alennuskoodin, joten loppullinen hinta oli vain 77.95 euroa, johon olen varsin tyytyväinen.
Nämä ovat aivan ihanat jalassa, muokkautuvat jalkaan kuin jalkaan takaosan materiaalin takia. Kengät ovat myös kevyet ja hengittävät. Varmastikkin parhaat kengät mitä mulla tähän asti on ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti