maanantai 24. elokuuta 2015

Tältar numero 3


Otettiin tämän Terhon, elikkä Emilian kanssa taas telttailu, tuntui aika jännältä, koska lomakin on jo loppunut. Perjantaina aloitettiin telttailu heti koulun jälkeen menemällä kauppaan. Tällä kertaa käytiin vain lähikaupassa nopeasti ostamassa bjiitä, nutellaa ynnä muuta.Sitten syötiin taas meidän herkullista täyden kympin kanasalaattia. Mentiin pystyttämään teltta, ja itse asiassa mä taas pystytin sen yksinäni. Maa oli sen verran kova, nyt kun se on kuivunut, joten en saanut niitä maakiiloja ilman vasaraa maahan.Käytiin tallilla, ja ratsastettiin maastossa, ja molemmat oltiin ilman satulaa taaseen. Käytiin hiukan uusilla reiteillä, ja otettiin laukka pätkä yhdellä suoralla, jota en ole ennen mennyt, ja tien ali meni sellainen iso putki, mitä meidän hevoset eivät ole koskaan nähneet.
Tultiin aika kovalla vauhdilla laukassa, ja kun hepat pelästyivät sitä, tuli äkki pysähdys ja Terho tippui, mutta jatkettiin sen jälkeen ihan normaalisti.
Käytiin myös kääntymässä toisessa suunnassa, jossa oli asuin alue.
Hevosille tuli taas hiki, joten pestiin ne, ja kylmän yön takia laitettiin loimet päälle yöksi.
Päästiin taas pyöräilemään oikein urakalla koko telttailun aikana, noin 20 kilometriä. Kerran saatiin auto kyyti tallille, kun mentiin  tekemään aamutallia.Meidän iltapala oli aika hurja. Syötiin pari senttiä isoja bjtä, ja paahdettiin puikulaa, mitä syötiinkin nutellan ja kaakaon kanssa.
Kömmittiin lopuksi telttaan katsomaan kaikkia hassun hauskoja ohjelmia, kuten uusi päivää ja hullu-hullumpi-yläastetta.
Kurkattiin silloin myöhemmin ulos, kun meidän oli tarkoitus mennä ulos jaloittelemaan, mutta ei sitten mentykkään, koska siellä oli niin pimeää, ettei nähnyt ollenkaan eteensä.Aamulla syötiin nutella croissua tuttuun tapaan, eli samoin kuin kaikissa muissakin tältareissa tähän mennessä.Sitten käytiin marjastamassa, eli poimimassa mustikoita, vadelmia, ja hiukan metsämansikoita. Otettiin perus kakkupohja ohje myllyn paras jauhopussin takaa, ja kakusta tuli ihan pannukakun makuista! Laitettiin nutellaa, marjoja ja pikku bjiit siihen päälle.
Sitten tultiin sanatarkasti hulluiksi, koska pystytettiin hieno este pihalle, ja alettiin hyppäämään keppihevosilla! Me ollaan molemmat oltu joskus kovia keppari ihmisiä :'DSitten matkattiin taas tallille, ja hypättiin oikeidenkin hevosten kanssa. Mentiin molemmat satulalla, ja hypätiin jotain esteitä.
Albilla hyppäsin korkeimmillaan n. 90cm ja Terho hyppäsi Rondolla 55cm ja Albilla muutaman kerran 60cm, koska Terhon ja Albin yhteistyö ei oikein sujunut.
Hyppäsin loppuun viellä pari kertaa Rondolla 60cm pitkästä aikaa, kun se on tässä viime aikoina hypännyt vain 55cm.
Käytiin lopuksi pikku maastolenkillä, mentiin pitkään aikaan ensimmäistä kertaa asfaltti tietä, nyt kun hepatkin ovat tottuneet jo autoihin. Tunti aikoina Rondo on joskus potkaissutkin autoa peloissaan, mutta enää se ei korvaansa lotkautakkaan.


Pestiin viellä Rondo, Albilla ei ollut ollenkaan hiki, joten se välttyi pesulta tällä kertaa. Heitettiin hepat takaisin tarhaan ja heinät sinne. 

Kuvailtiin meidän vs:t

Perus uintikuva :'DSitten kävin uimassa, koska oli aika kuumaa. Terho sitten ilman uimapukuaan jäi rannalle kuvailemaan.


Sitten lähdettiin raveihin katsomaan pohjoismaiden mestaruutta. Katsottiin aluksi joku lämminveristen lähtö.
Mentiin sitten kuivailemaan, mutta tällä kertaa kuvat onnistuivat huonommin kuin ikinä ennen. Mentiin ostamaan plätyt, koska se on ollut raveissa sellainen mun tapa. Terhokin tykkäsi näistä, vaikkei yleensä pidäkkään plätyistä!

poliisi hevonen
Käytiin taas kurkkaamassa kun hevoset juoksivat, käytiin metsästämässä vesipulloja valtavan helteen takia, mutta juuri kun päästiin sinne ostelemaan, kaikki putelit olivat jo menneet.
Mentiin näin ollen ostamaan jäähilejuomat, jotka olivat varsin hyviä, varsinkin mustikka oli herkkua.Kaikki maut sekoitettuna :D
Mentiin katsomaan, kun itse pm alkoi. Suomalaiset olivat enemmistössä, mutta tottakai norjalainen voitti.
Lähdettiin siitä sitten kotio päin. Ei tehty paljon mitään enää, Terhoa tultiin hakemaan.
Tämä tältar oli varsin mukava, ja erilainen kuin muut, ei käyty myllyssä ja mentiin raveihin. Toivottavasti ehditään ottamaan tämän vuoden puolella viellä neljäs kappale näitä telttailuja!2 kommenttia:

  1. Onpas taas edustuskuvia :D Ja kyllä me kerkeämme : ] t. Tas

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai katos terho! Se on moro B) on tosiaan :'D ja meidän on melkeinpä pakko ;)

      Poista