lauantai 1. elokuuta 2015

telttailu numero kaksi



Perjantaina/Lauantaina telttailtiin taas tuttuun tapaan Emilian kanssa. Ensin kokkailtiin kanasalaattia. Kanat kyllä meinasivat palaa, mutta ehtisin sentään pelastamaan ne tarpeeksi aikaisin. Tämä on kyllä lempi salaattini, ja teen varmasti uudestaan.
Syömisen jälkeen pystytettiin teltta, tai oikeastaan siinä kävi niin, että minä pystytin sen yksinäni ja Emilia syötti meidän kaneja sillä aikaa.




Lasin kautta otettu kuva :D
 Mentiin taas viime kertaisen telttailun tavoin myllyyn. Oltiin siellä vain vajaa kaksi tuntia, eli oltiin ennätys nopeita.
Aluksi taidettiin käydä parissa vaatekaupassa, lähinnä vain katselemassa. Ei ostettu mitään. Ja sen jälkeen suunnattiin ovelle, ja kuvailemaan myllyn ympäristölle. Nyt kuvat onnistuivat paljon paremmin kuin viimeksi, ja julkaisu kelpoisia oli aika paljonkin!





Mentiin viellä prismaan, siellä suunnattiin ensin katsomaan iphoneja (:D) ja samalla ipadejakin. Siellä prismassa oli tekeillä jotain remonttia, joten ei meinattu aluksi löytää sinne.
Suunnattiin viellä bj valikoimalle. Mun oli alunperin tarkotus ostaa vain ne pienet bjiit meille, koska pakastimessa on viellä kaksi puolittain täynnä olevaa bjiitä. Kuitenkin strawberry cheesecake tarttui mukaan, koska onhan se sentään yksi lemppareistani.

 Saatin ennalta suunnittelematon idea, ja käytiin ostamassa viellä lisää jäätelöä :D

 Ollaan pyöräilty telttailun aikana 18km, koska tallille yhteen suuntaan on n. 4,5km.



Perjantaina käytiin maastossa, mentiin noin 10km. Kuvasin koko ajan kypärä kameralla, joten tuo hieno kypärä, koska kamerassa on se liimapinta, enkä viitsi pilata parempia kypäriä. Julkaisen videon täällä, kunhan saisin sitä hiukan leikattua ja muutenkin muokkailtua.
Otettiin pikku pokkari mukaan, ja napattiin muutama kuva silläkin. 
Nyt oli niin viileä ilma, että hepatkaan ei paljoa hionnut. Albi ainoastaan siitä kohtaa missä istuin, ja Rondo oli muutenkin hiukan nihkeä. Kylmättiin viellä heppojen jalat ja pestiin pahimmat hiet pois.


 Illalla tehtiin smoothieta, ja siitä tuli tietenkin hyvää. Syötiin lisäksi pikku bjiit.


Mentiin loppujen lopuksi telttaan, ja katsottiin viellä tabletista pari jaksoa uusi päivää ja duudsoneita (:D).  Koko yön meillä oli seurana teltan katossa Tuulaksi nimetty kärpänen, joka oli eksynyt telttaan kun pidettiin ovea auki.
Yöllä tai jo illallakin hullu lintu huusi koko ajan.




Meillä oli herätys puoli yhdeksän, että ehdittäisiin tekemään lauantainakin jotain. Jäätiin kuitenkin telttaan viellä vartiksi, ja tultiin vasta sitten syömään aamupalaa. Ostettiin prismasta myös croissantit, ja ne olivatkin kaksi viimeistä. Laitettiin niiden sisälle nutellaa.
Sitten alettiin tekemään nutella pirtelöä, josta tuli aika juoksevan oloista, ja jäät eivät kaikki oikein murskaantuneet, mutta muuten oli kyllä herkullista kaikin puolin. Ja taas syötiin pikku bjiit.

Innokas marjastaja


Käytiin marjastamassa, ensin ihan metsässä noukkimassa mustikoita, sitten pihalta metsämansikkaa, vadelmaa ja mansikkaa.
Sulatettiin suklaata ja kastettiin marjoja suklaaseen. Vadelmat oliva aika yli kypsiä, mikä haittasi hiukan niiden kastamista suklaaseen, koska ne tippuivat sinne niin helposti.

kaikki pakastimessa olevat isot bjiit.


Mentiin taas telttailemaan, ja otettiin isot bjiit mukaan. Taidettiin taas katsoa duudsoneita :D.





Ennen kuin lähdettiin tallille taas, käytiin lähistöllä kuvailemassa. Kuvat onnistuivatkin ihan hyvin. Ainakin suurin osa.





Albi oli tuttuun tapaan innokas esteillä. Aloitettiin tietenkin sillä, että mentiin kaikki askellajit läpi. Koitin Albskun kanssa hiukan pohkeen väistöä, ja olin aika varma ettei onnitu, koska sille ei ole opetettu sitä. Ennenkin olen kokeillut ilman mitään tulosta. Tällä kertaa sain sen menemään pari askelta, joten kyllä se kai siitä!
Korotettiin estettä pikkuhiljaa, mutta pikku esteiltä ei ole kuvia. Korkeimmillaan mentiin metriä, jonka Albi loikkasi hyvällä ilma varalla.




Rondo hyppäsi tänään taas oikein innokkaasti, kun sillä on ollut pari viime kertaa vähän huonompia. Sillä hypättiin enimmillään 55cm. Siitä suurempia sillä ei enää hypätäkkään iän vuoksi. Nuoruus vuosinaan se oli kunnon esteponi.
Talilla, ennen ratsastusta meillä oli pieni episodi, oltiin ottamassa meidän heppoja laitumelta, kun yksi pojista karkasi taas. Se livahti portista. No laitettiin Rondo ja Albi viellä hetkeksi laitumelle. Saatiin karkulainen melkein ajettua laitumelle, se oli jo menossa portista sisään, kunnes Toinenkin pojista, eli Rasmus, Albin ja Rondon kanssa lähtivät myös veks. Ja ensimmäinen karkuri Eemeli tietenkin mukana,
Viimeinen ruuna, Vili sentään saatiin pysymään aitojen sisäpuolella. Hepat olivat tuttuun tapaan laukanneet metsän läpi samalle pellolle kuin viimeksi ja laukkailivat Rondo etu nenässä siellä. Tytöt antoivat helposti kiinni, ja muutkin seurasivat vapaana. A ja R saatiinkin laitumelle, mutta muut eivät tulleetkaan, Ne laukkasivat viellä pari kierrosta laitumen viereisellä pellolla, kunnes saatiin apu voimia ja kaikki taas sisäpuolelle.

Kotona koitettiin kuvata alkua lyhyt elokuvalle, mitä ollaan jo pitkään suunniteltu. Meillä oli niin vähän aikaa, ettei saatu mitään hyvää pätkää.

Oli taas kiva päivä, tai oikeastaan päivät, ja pitää taas ottaa uusiksi! Mulla on nyt niin vähän aikaa, etten ehdi tarkistaa tekstiä, joten pahoittelut mahdollisista kirjoitus virheistä.

2 kommenttia: