maanantai 6. kesäkuuta 2016

Ei niin automaattina


Pitkästä aikaa taas blogin puolelle juttua, ratsastuspostaus kahdelta kerralta. Kesä loma alkoi tosiaan meilläkin viime lauantaina kevätjuhlan jälkeen. Saatiin todistukset ja jäätelöt ja lähdettiin kesän viettoon. Kesäloma on alkanut aika kylmissä merkeissä viime viikon helteiden jälkeen.
Eilen ratsastin kunnolla Rondolla, joka on siis palailemassa hitaasti mutta varmasti normaali käyttöön. Laukkaa ei viellä oteta kuin hevosen omilla ehdoilla, mutta ravissa työskennellään jo kunnolla.



Rondosta selvästi tunsi, ettei se ole tehnyt vähään aikaan kunnolla hommia, ja se oli aluksi tosi kankea, yritti päästä helpomman kautta, eikä suostunut kävelemään ollenkaan suoraan. Jouduin kauan aikaan työstämään käyntiä suoralla uralla. Koitin taivutella Rondoa erityisesti vastakkaiseen suuntaan mihin se oli vinossa. Käynti alkoi kovan työnjälkeen muistuttaa hiukan käyntiä, ja välillä tuli oikeinkin hyviä pätkiä. Loppu tulokseen olen ihan tyytyväinen lähtökohdat huomioon ottaen.


Ravissa vinous palasi heti takaisin. Koitin taas taivuttelua toiseen suuntaan, ja jäinkin hetkeksi ympyrälle työstämään ravia. Ravissa sain mielestäni jopa paremmin vinouden kitkettyä kuin käynnissä. Mummo alkoi selvästi yleisestikkin vetreytyä, ja innostui kiihdyttämään vauhtia omia aikojaankin. Koitin näin ollen molempiin suuntiin hiukan laukkaa. Koska Rondo palailee vasta sairaslomalta, ja mennään hevosen ehdoilla, tein kulmassa vain noston, enkä pyytänyt Rondoa jatkamaan laukkaa tai yrittänyt pitää sitä yllä.
Aluksi laukka pätkät jäi vaan parin askeleen pituisiksi mutta lopuksi saatiin muutama pitkän sivun mittainen pätkä, joka edes jollain tavoin muistutti laukkaa.



Loppuun mentiin pitkillä ohjilla muutama kierros ravia ja käyntiä.
Eilen myös pestiin hevoset, Rondon takajalat iho-onglemiin tarkoitetulla shamppoolla, jotta viimeisetkin kuraruvet saatiin pois. Oli sen verran viileä tuuli, joka vaan yltyi, että pitkäkarvaiselle ja hitaasti kuivuvalle Rondolle laitettiin kuivatusloimi siksi aikaa, kun aloitettiin laitumen tolppien pystyttäminen. Meillä olisi tarkoitus jakaa tuo pelto jossa talli on ainakin kahteen, ellei jopa kolmeen osaan.




Sitten seuraavaan ratsastuskertaan, josta on jo muutama viikko. Tästä kerrasta en kerro sen enempää, koska tarkkaan en muista, mitä kaikkea tehtiin. 
Aluksi ratsastin Rondolla, joka silloin oli juuri palannut sairaslomalta, joten ratsastin sillä alkukäynnit, ja siskoni verrytteli sitten Albin kanssa. Mentiin ihan pitkin ohjin, tehtiin hiukan voltteja ja pysähdyksiä.



Verryttelyjen jälkeen hyppäsin Albin selkään, tai oikeastaan tällä kertaa satulaan. Ei olla kauheasti omassa tallissa viellä ratsastettu satulalla, koska meillä ei ole viellä satulahuonetta. Ja niitä säilytetään meidän omassa pihassa ulkorakennuksessa, ja kantaminen pidemmän matkaa on kuitenkin aika vaivalloista :D.
Mutta itse asiaan, menin viellä hetken aikaa ravia, voltteja ja erilaisia teitä, tempon lisäyksiä ynnä muuta sellaista.



Tarkoituksena oli kuitenkin laukata vähän enemmän, että saadaan ylimmääräistä energiaa purettua. Sitä kyllä riitiikin, ja Albi oikein venytti askeleitaan ja kiihdytteli. Kun kerrankin oli satula niin yritin parhaani mukaan työskennellä kevyessä istunnassa, joka oli tosi kivaa vaihtelua itse kullekkin.
Loppuun annoin Albin mennä ravia ja käyntiä pitkin ohjin sekä venyttää kaulaansa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti