keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

kesäfiiliksiä



Hepat ovat päässeet kesän viettoon, ja nauttivat edelleen laitumella olomisesta. Toisen laitumen tolpat ovat jo pystyssä, ja tänään laitetaan varmaan langat, niin hepat pääsee jo huomenna uudelle puolelle.
Kenittäjä tulee perjantaina vuolemaan molempien kaviot, niin voidaan taas maastoilla, joskin Albi tarvitsisi kokonaan uudet tossut, koska vanhat ovat jo niin rikki, että ne tippuvat melkein käynnissäkin.



Muutama päivä sitten otettiin kamera mukaan tallille, ratsastus kuvia silmällä pitäen. Unohdettiin kuitenkin ottaa suitset, joita säilytetään meillä kotona, koska meillä ei siis ole viellä varustehuonetta. Riimun kanssa ratsastaessa hepat on yleensä kauhean laiskoja, ja ajattelevat ettei tänään tarvitse tehdä kunnolla hommia. Siihen nähden Albi meni ihan kivasti, mutta vauhtia olisi voinut olla enemmänkin, tai se olisi ainakin voinut jakautua eri tavoin. Hän on nimittäin keksinyt alkaa pelkäämään meidän niin sanotun kentän alun yhtä metsän puoleista nurkkaa.



Käveltiin aluksi ihan rennosti muutama kierros ympäri, ennen kuin alettiin työskennellä kunnolla. Päätin pitkän ajan päästä kokeilla Albilla taas pohkeen väistöä, jos siitäkin saataisiin joskus edes helppo B tasoinen. Oikeasti, yllätyin kuinka hyvin se meni viime kertaan verrattuna, Jouduin kuitenkin välillä painamaan kevyesti raipalla, koska Albi menee viellä sen verran huonosti, että takapää jää helposti jälkeen. Saatiin molempiin suuntiin sen verran hyvät pätkät, että lopetin siltä päivältä, ettei Albi ehdi kyllästyä.
Taivuttelin viellä hetken käynnissä ennen kuin aloin ravata. Ravin temmon ja vauhdin kanssa oli ehkä eniten ongelmia, sen verran laiskasti mentiin. Ravissa keskityinkin vaan vika kohtien parantamiseen.
Laukkaa mentiin ihan vain suoralla uralla. Siinä ei mitään valittamista, ihan ookoo.


 Alku käyntien aikana satoi vähän, niin saatiin sateenkaarikin :D






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti