torstai 30. kesäkuuta 2016

Uusi laidunKuluva viikko on ollut hiljainen blogin puolella, koska olen ollut kesätöissä mansikkamaalla, eikä yhtäkään ratsastuskertaa ole saannut kuvattua. 
Meidän omat laitumet alkaa olla kumpikin syöty, tai toinen on ollut käyttämättä pari viikkoa, koska annamme sen kasvaa. Jonkin aikaa sitten meille tarjottiin ilmaiseksi tien toiselta puolelta pientä peltolänttiä. Hevoset saavat olla siellä niin kauan kun vain syötävää riittää. Eilen pääsivät ensimmäisen kerran, ja alkuun ainakin toisessa reunassa oleva tiheä metsä oli pelottava, ja takaisin tultiin reippaammalla vauhdilla. Heinä on tosi pitkää, ja meidän poni kokoiset hevoset uppoavat melkein kokonaan sinne. Naureskeltiinkin, että shetlanninponia ei näkyisi ollenkaan.
Tähän asti Albi ja Rondo ovat olleet yöt sisällä, mutta tämän hetkiselle laitumelle pääsee vaan omistajan pihan läpi, joten ne jäävät sinne yöksi, ettei tarvitse koko ajan rampata toisten pihalla.
Rondon silmä oli pitkästä aikaa turvonnut, nyt vain alaluomi. Onneksi meillä oli viellä keväältä silmätippoja ja voidetta, niin saatiin parissa päivässä laskemaan. Kuvissa sen puoleisen silmän päällä on tumma lappu, koska UV-säteet aiheuttaa turvotuksen. Huppu itsessäänkin on toki UV-suojattu, mutta lappua käytetään aina kun oireita ilmenee varmuudeksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti