tiistai 19. heinäkuuta 2016

Mummo-ravia



Tänään palaillaan taas ratsastuspostauksen merkeissä! Muutama päivä sitten kokeiltiin ensikertaa äskettäin ostettuja söpön värisiä pinteleitä.
Rondoa ei oikein kiinnostanut koko puuha, joten keskityin pääasiassa samaan sen jollain tasolla aktiiviseksi.Käynnissä ei tainnut olla mitään tehtävää? En ainkaan muista. Tehtiin kuitenkin voltteja ja taivutuksia pitäen hevosen reippaana. Kokeilin hiukan pohkeenväistöä pitkästä aikaa, mutta siitähän ei mummo innostunut. Koitin rauhallisin avuin ratsastaa sitä, mutta Rondo pysähtyi ja potkaisu muutaman kerran takajalalla. Se on Rondon vakio jos se ei tykkää jostakin asiasta tai sitä ei vaan kiinnosta.
Saatiin lopulta muutaman onnistunut pätkä, joten päätin lopettaa siihen. Aina kannattaa lopettaa hyvään suoritukseen niin mikään ei jää painamaan mieltä siltä kantilta.




Ravissa tehtiin paljon voltteja ja muita teitä. En tällä kertaa keskittynyt ravi työskentelyyn. Menin ihan lunkisti, kuitenkin pitäen Rondon suht aktiivisena.
Laukassa mentiin pää asiassa suoralla uralla, välillä ravaillen ja taivutellen. Rondon kanssa täytyy tehdä tosi paljon erilaisia taivutuksia, ja lämmitellä ylipäätään perusteellisesti, koska se alkaa olla vähän vanhuuden kangistama.







Hevoset pääsi muutama päivä sitten uudelle laitumelle. Varsinkin Albi rakastaa tätä laidunta maaston takia, koska siellä on paljon mäkiä, mutta myös tasaista. Albi tykkää laukata mäkiä ylös. Rondo ei enää liiemmin siitä innostu, vaan keskittyy ennemmin syömiseen.
Tämän laitumen jälkeen hevoset pääsee hetkeksi viellä meidän omille laitumille, mitkä on jo kasvanut uudelleen. Sen jälkeen aletaan siirtyä taas heinään ja aikaisiin aamuherätyksiin, meidän ihmisten kantilta ajateltuna. 
Tehdään tänä vuonna omaa heinää, ja ne alkaa olla jo kaadettu. Täytyy mitää kaikki sormet ja varpaat ristissä ja toivoa, että on aurinkoista ja poutaista, ettei heinät mene pilalle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti