tiistai 5. heinäkuuta 2016

Talli


Tänään ajattelin toteuttaa pitkäaikaisen suunnitelmani ja laittaa muutamia kuvia tämän hetkisestä talli alueesta esittelyn tapaan. 
Meillä on tallina kahden hevosen siirtotalli pienellä käytävällä. Talli on ostettu käytettynä, muistaakseni neljä vuotta vanha tällä hetkellä. Ajanhammas alkaa jo näkyä, kaikki on vähän niin ja näin, mutta talli on kuitenkin ollut toimiva paketti ja olen tykästynyt siihen. Itse en oikein pidä kaksiosaisista ovista, mutta muuten mitään pahaa en osaa sanoa. 
Uuden tallin rakentamisen vuoksi tämä tulee myyntiin arvioiden perusteella joskus syksyllä.



Keskikäytävä ei ole kuin 120cm leveä, joten sitä ei ole tarkoitettu siihen että hevosta esim. hoidetaan siinä. Satula/varustehuoneen puuttuessa lähes kaikki varusteet nahkaisia lukuun ottamatta säilytetään käytävässä. 
Tallin edessä on kaksi lenkkiä harjauspaikkana, tallin takana on pieni lantala.


Tallissa ei ole juoksevaa vettä eikä sähköä. Vetenä käytetään lähdevettä, joka pumpataan 1000 litran vesisäiliöön, joka täytetään aina tarpeen mukaan. Sähkö saadaan akusta.




Tarhaa, kenttää ja laidunta oli mahdotonta saada järkevästi kuvaan, mutta tarha on metsän puoleisella reunalla heti tallin vieressä. Metsän reunaa edespäin mentäessä on kenttä. Loppu peltoa käytetään kesällä laitumena. Rikkaruohot alkaa viedä voiton ja kunnollista ruohoa on suhteellisen vähän, ja sekin lähes joka paikassa todella niukkaa. Suurin puoli laitumista uusitaankin lähiaikoina.
Tänä kesänä ollaan saatu käyttää ilmaiseksi tientoisella puolella olevaa pientä peltoa, jossa hevoset ovat tällä hetkellä. Vähän matkan päässä on lisää laidunta jota saadaan käyttää.
Tässä on lyhykäisyydessään meidän tämän hetkinen talli alue. Kenttä ei ole viellä kuitenkaan valmis, vaan siinä on viellä ruohoakin jonkin verran. Keväällä sitä käytettiin tarhana. Uusi talli varsutehuoneineen on kovaa vauhtia tulossa, joten silloin tarkempaa esittelyä!













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti