lauantai 9. heinäkuuta 2016

Rynnistetään kuin kyntöaurat



Pitkästä aikaa sain ratsastukseen kuvaajan, joten taas ratsastuspostausta tähän väliin! Minulla on tällä hetkellä tosi paljon erilaisia postaus ideoita ja kuviakin aika tavalla, mutta en saa aikaiseksi ryhtyä kirjoittamaan mitään kaikesta huolimatta.

Ratsastin eilen Albilla. Mitään suunnitelmaa ei ollut, eli tarkoitus oli vain hömpetellä jonkin aikaa, kuten meillä tavallisestikkin. Aloitin parilla kierroksella käyntiä, mutta molemmat hevoset päättivät yhteistuumin pelätä metsän puoleista reunaa, josta on kaadettu nyt muutama puu sähkölinjan alta. Suuri muutos pienelle hevoselle.
Muutaman kierroksen jälkeen Albi ymmärsi, että sitä on turha stressata ja päästiin kunnolla aloittamaan. Alkuun turvauduin tehtävään, jossa jokaisessa kulmassa tehdään voltti ja pitkän sivun keskelle pysähdys. Kerran tunnilla tehtiin tätä, niin siitä on kehkeytynyt hätävara tehtävä, jota tehdään aina paremman puutteessa. Tätä tehtiin molempiin suuntiin. Albi oli ihan ookoo koko ajan.



Sen jälkeen otin ravia, jossa tein aluksi molempiin suuntiin kahdeksikoita ja kolmikaarista kiemurauraa.
Albi oli ravissa hiukan hidas, mutta ihan hyvin meni silti. Tehtiin viellä tehtävää, jossa käännytään keskihalkaisijalle, ja joka toinen kerta eriin suuntaan. Pitkän sivun uralla temmon muutoksia.
Laukassa Albi oli tosi etupainoinen, ja rynnisti menemään kuin mikäkin kyntöaura. Laukkaa piti työstään jonkin aikaa, että sitä voisi kutsua edes laukaksi.
Loppuun annoin Albin laukata ja ravata kunnolla pitkin ohjin. Kokonaisuudessaan oli aika mitään sanomaton kerta. Olen silti ihan tyytyväinen, vaikka laukka ei meinannutkaan sujaua.





Tänään aamulla hevoset pääsi taas uudelle laitumelle. Tällä kertaa kyseessä ei olekkaan suorakulmainen tasainen pelto läntti, vaan jokiahde niitty, jossa on muutamia vuosia sitten ollut muitakin hevosia, Yllä olevassa kuvassa näkyy vähän, laidun jatkuu viellä talon raunion toiselle puolelle. Raunio on turvallisuus syistä rajattu pienen matkan päästä.

Laitumen reunalla kasvaa myös kaksi omenapuuta



niiin :D


Loppuun yksi kuva tallinrakennus operaatiosta. Tästä on tosiaan tulossa nykyistä isompi, siitä tulee sisäkorkeudeltaan korkeampi, karsinoista tulee hiukan suurempia, ja ovista leveämpiä. Lisäksi kaikista eniten odottamani asia, eli varustehuone!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti