lauantai 30. heinäkuuta 2016

Tältar 6




Otettiin keskiviikko-torstai pitkästä aikaa telttailu. Meidän piti tänä vuonna, kuten viimevuonnakin ottaa se mansikkaa aikaankin, mutta jäi jälleen kerran välistä.
Olin keskiviikkona mökillä, joten jouduttiin aloittamaan aika myöhään, olisikohan ollut puoli kahdeksan aikaan illalla. Aluksi mentiin suoraa tietä lähimpään s-markettiin, joka meni kiinni tasalta. Viimeisinä asiakkaina lähdettiin 20.00 kaupasta, kun kaikki työn tekijät oli alkanut närkästyneinä jo kerääntyä yhteen.



Sitten pystytettiin teltta. Pystytys sujui muuten ongelmitta, mutta kuten kuvasta näkee, se meni jostain syystä ihan kieroon, vaikka tehtiin kaikki samalla tavalla kuin aina ennekin.
Illalla käytiin uimassa, ja otettiin muutamia kuvia laiturilla. Saatiin olla ihan rauhassa, koska siihen aikaan siellä oli jo rauhallista, lukuun ottamatta muutamaa ihmistä, jotka tulivat kun oltiin lähtemässä pois.




Lisättiin hevosille vettä ja ruokittiin kanit. Syötiin iltapalaa ja roudattiin patjat, makuupussit ja muut telttaan, jossa katsottiin viellä jonkin aikaa ohjelmia.




Herättiin reilusti ennen kymmentä, koska ajateltiin mennä maastoon heti aamupalan jälkeen, ettei tiellä olisi paljoa liikennettä vielä.
Leivottiin raparperi piirakka, josta tuli oikein herkullista. Kypsymis aikana suoritettiin tärkeä tältar-rituaali, ja mentiin hyppimään esteitä viimeksi tehdyillä keppareilla.





Maastoilu meni ihan niin kuin ennen vanhaan, niin sanotusti. Rondo pysyi laukassa hienosti Albin takana, eikä lähtenyt hallinnasta, kunhan muistin pitää Albilla tarpeeksi rauhallisen vauhdin edellä. Mentiin kaksi tien pätkää, toinen loppuun asti, ja toinen melkein loppuun, koska vastaan tuli metsätyökoneita. Ensimmäinen oli muutaman kymmenen metrin päässä tiestä kaatamassa puita. Se piti kovaa ääntä, ja oltiin itsekkin varuillamme, peläten että puu kaatuu päälle:D Hevoset suhtautui kuitenkin täysin rauhallisesti, hiukan vain katsellen. Olen todella tyytyväinen, koska ennen ne ei olisi suostunut mennä lähellekkään, ja olisi tullut ainakin äkkilähtö! Toinen työkone pinosi puita tienposkeen, joten sen ohi ei viitsitty yrittääkkään mennä, vaan käännyttiin suosiolla takaisin.



Käytiin viellä kerran uimassa, mutta pienestä tihkusateesta huolimatta rannalla oli tällä kertaa aika paljonkin porukkaa, johtuen luultavasti siitä, että sauna oli myös auki. Mahduttiin kuitenkin hyvin joukkoon.
Kokeiltiin välipalana niin sanottua makeaa pizzaa, johon laitettiin nutella ja marjoja.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti