perjantai 5. kesäkuuta 2015

Hyppelöt ja maastoilua

Tänään pystytettiin laitumen aidat, ja eihän siinä kestänyt kuin tunti, kun siskon kanssa kahteen pekkaan huhkittiin kuumassa auringossa.
Huomenna hepat pääsevät ensimmäisen kerran tänä vuonna laitumelle, totuttelu vihreään on aloitettu kauan sitten. Aluksi hevoset ovat laitumella vaan päivän, ja tulevat talliin tai tarhaan yöksi, niin saadaan avattu paali syötyä.


Eilen Emilia oli mukana tallilla. Aluksi harjailtiin hevoset ja jäätiin syöttämään niitä kentällä, että hepat sai syödä aidan ali. Odoteltiin, että mun serkku tulisi ratsastamaan Rondolla.
Lopulta kun se sitten tuli, niin harjailtiin pikkusen lisää, ja heitettiin Rondolle satula selkään ja suitset molemmille hevosille. Aluksi Albi oli aika tahmean oloinen, ja jouduin käskemään sitä eteen päin normaalia enemmän. Kun kentälle tehtiin ensimmäinen pikku este, Albi alkoi selvästi piristyä, ja sain paremman tuntuman siihen.
Ja eipä aikaakaan, kun pihasta lähti auto, ja Albi pelästyi. En ollut ollenkaan varautunut, koska Albi oli koko tunnin ollut niin rauhallinen, eikä ollenkaan varautunut, joten tipuin kyydistä.Korotettiin pikku hiljaa estettä, ja lopussa pyörittiin jo metrin lukemissa. Albi hyppäsi hyvin loppuun asti. Yleensä se alkaa lopussa kyllästyä ja voi pukittaa, tai jättää esteen hyppäämättä, mutta tällä kertaa alun tahmeudesta huolimatta ylitettiin viimeisetkin esteet ongelmitta.
Kävelin lopuksi pitkin ohjin muutaman kierroksen, kunnes serkku lähti. 

Laitettiin Hevosille maastoilu vehkeet päälle, ja lähdettiin Emilian, Rondon ja Albin kanssa maastoilemaan. Hevoset oli alusta asti tosi rohkeita, ja Albikin pelkäsi lenkin aikana vain yhtä lammikkoa, joka ohitettiin pienen sivuhypyn jälkeen nätisti.
Hevoset saivat päästellä (melkein) täysillä, ja nähtävästi nauttivat. Mentiin yhteensä 9kilometrin lenkki, ja suunniteltiin heti seuraavaa reissua, otetaan eväät ja kamera mukaan. Maastossa unohtuu aina kaikki huolet ja murheet. 
Albi ja varsinkin Rondo, olivat lenkin jälkeen ihan hiessä, joten viilennettiin niiden oloa harjailemalla märällä harjalla, samalla kun hieman syötettiin niitä.
Lopuksi hepat tarhaan, ja iltaruoat kaikille viidelle kauraturvalle!

3 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Hyviä kuvia :) Voisitko jossain vaiheessa tehdä jotain videopostauksia? Esim. Albin ja Rodon varustepostaus tai esim. jonkun My Day tapaisen videon ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, voisin tehdä jonkun tollasen :) kiitos ideoista, toteutan heti kun aikaa on

   Poista
  2. Ok, kiva :) Odottelen innolla ;)

   Poista