torstai 11. kesäkuuta 2015

Ostoksia ja pikkuinen haaste!


Ollaan käyty shoppaamassa tällä viikolla useampaan otteeseen, ja samalla tietenkin katseltu hevosille jotain kivaa. Oikeasti meillä ei ole tarve oikeastaan millekkään uudelle, paitsi bootseihin tarkoitetuille säärystimille, jotka estävät hiertymiä.
Joka tapauksessa, hööksistä mukaan tarttui huppu Rondolle, pähkäilin kauan koon kanssa, ja ajattelin ettei Rondolla kovin suuri pää ole, ja otin S koon, mutta tänään kun testasin huppua, oli se tietenkin pieni, meni juuri ja juuri kiinnikkin. Onneksi on kuitenkin vaihto- ja palautusoikeus, niin käydään vaihtamassa suurempaan.


Tänään käytiin biltemassa, ja poikkesin samalla hevos-osastolla. Olen pidemmän aikaa katsellut hööksin vaaleanpunaista otsapantaa, mutta nyt löysin paketin, jossa oli kolme otsapantaa timanteilla (pinkki, kultainen ja hopea). Hintaa oli vain 12,99€, joten oli pakko ostaa. Kenties ostan joskus hööksinkin pannan, mutta mennään nyt hetki näillä. Nämäkin ostin tosiaan Rondolle, koska Albilla on ruskeat suitset, niin musta otsapanta ei oikein sovi.
Ostettuani pannan ehtisin jo pelästyä, että olin ottanut liian isoja pantoja, koska kokona oli full. En katsonut osta hetkellä ollenkaan kokoja.. hups.

Läheltä
Hopea ja kultainen

Ohjeet osallistumiseen ovat helpot: lisää haastepostaukseesi yllä oleva kuva, vastaa kysymyksiin ja haasta mukaan kolme blogia! Voit tehdä haasteen blogiisi, vaikkei sinua haastettaisikaan.

1. Hevoset vai ponit?
Sanon. että ponit. Olen aina ollut enemmän poni ratsastaja, mutta unelmana on kuitenkin puoliverinen. Olen muutenkin aika lyhyt (160cm), joten poneja pystyn ratsastamaan paremmin.

2. Kenttä vai maneesi?
En ole koskaan ollut ratsastamassa tallilla, jossa olisi maneesi, joten kenttä tuntuu tutummalta. Toki maneesi olisi talvella ja sateella mukava, kun pohja pysyy kuivana eikä jäädy. Kentällä on hyvällä säällä kuitenkin mukavampi ratsastaa.

3. Koulu, esteet vai maasto?
Kaikkia on mukava silloin tällöin tehdä, mutta en koe olevani kouluratsastaja. Hevoset, tai ainakaan Albi, eivät edes osaa kummoisempia juttuja. Itsekkin taidan vain perusjutut: pohkeenväistöt, taivutukset yms. Esteiden ja maaston väliltä en osaa valita, ehkä olen kuitenkin se maastoilija.

4. Raippa vai kannukset?
Raippa, väärin käytettynä kannuksilla saa pahaa jälkeä aikaan, toki raippaakin voi käyttää väärin.

5. Suojat vai pintelit?
Käytän vain suojia. Pintelit ovat vaikeampia ja työläämpiä laittaakkin.

6. Lyhyt vai pitkä raippa?
Silloin kun käytän raippaa, tykkään eniten yleisraipasta, joka on näiden välimuoto, mutta jos täytyisi valita lyhyestä ja pitkästä, niin se olisi ehdottomasti pitkä, sitä pystyy käyttämään vaivattomammin.

7. Ratsastuskoulu vai yksityistalli?
Yksityinen ilman muuta. Ainakin jos omistaa omia hevosia, ei ole kivaa, jos joku on koko ajan kyttäämässä niitä. Yksityistalleilla on rauhallisempaa, ja meidän tallilla saan olla ihan yksinäni, lukuun ottamatta, että välillä saattaa törmätä tallin omistajaan, ja kerran viikossa kahdella tallin hevosella käy vuokraajat.

8. Oma vai vuokrahevonen?
Oma, vuokrahevonenkin voisi aluksi olla ihan hyvä, mutta oma on aina oma. Saa täysin päättää hevosen asioista. Oma hevonen vie kuitenkin rahaa ja aikaa.

9. Lempihevonen?
Rondo ja Albi tietenkin!

Haastan:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti