tiistai 30. kesäkuuta 2015

hulluttelua tuupailun sijasta


Eilen meillä oli tarkoitus tehdä Albin kanssa kunnon koulu tuuppailut. Aloitettiin siten, että aluksi mentiin kierros pari käyntiä pitkin ohjin.
Sitten otettiin ensimmäinen harjoitus. pitkillä sivuilla käyntiä, reilusti pysähdyksiä ja puolipidätteitä, koska Albilla on niiden kanssa usein ongelmia. Aluksi Albi jäi hiipparoimaan eteen päin, mutta sai lopulta jutun jujusta kiinni ja alkoi sujua.
Lyhyillä sivuilla otettiin päätyvoltit. Menin muutamaan kertaan tätä molempiin suuntiin. Ja tehtävä vaihtoon. 

mitä ne jalat tekee :'D
Alettiin ottamaan ravia, eli pitkät sivut ravissa ja keskelle pitkää sivua yksi voltti. Lyhyet sivut käynnissä, keskelle pysähdys ja peruutus. Tätä tehtävää jatkettiin aika kauan, myöskin molempiin suuntiin.
Aloin ottamaan laukkaa. Homma lähti tietenkin käsistä ja alkoi mennä siis ratsastajan osalta pelleilyksi. Mentiin ilman käsiä ja muuta hauskaa!Loppuunsa otin laukat Rondon kanssa. Rontskun kanssa ei menty alun alkujaankaan "kunnolla". parit laukat normaalisti ja sitten ilman käsiä. Mummo ei ollut kovin vauhdikas, ja meinasi koko ajan siirtyä raviin. Muutamat hyvätkin pätkät saatiin.
Loppuun ravit ja käynnit, ja hepat laitumelle!
xd

Hepat tulivat tänään yöksi tarhoihin, koska eilen Eemeli oli karannut laitumelta ja juoksenteli laitumen vieressä metsässä. Se antoi onneksi hyvin kiinni. Laitettiin takaisin laitumelle ja paikattiin reikä aidassa.
Tänään ne olivat taas tuhonneet aidan, vaikka nyt kaikki olivat sisäpuolella. Varmuudeksi laitettiin kuitenkin tarhoihin, koska laitumella ei ole viellä sähköä, ja akun pitää latautua yön yli, niin hepat pääsevät taas ulos. Tästä eteen päin on kuvia tallin kolmesta muustakin hepasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti