keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Mummo hypyt


Tänään ratsastin Rondon. Ja tällä kertaa nappasin satulankin mukaan. Luvassa oli pikkuisen esteitä mummolla. Häiritsevästi satulahuopa on sininen, ja muuten värinä on pinkki, mutta meiltä ei ainakaan viellä löydy pinkkiä huopaa.
Laitumelta hakiessa Rondo oli laiskahkon ja hitaan tuntuinen, joten en odottanut hirveän vauhdikasta menoa.


Kamala ilme, ja kädet..

Rondo tuntui kuitenkin jo käynnissä aika reippaalta. Mentiin aika rennosti pitkin ohjin, tehden vähän voltteja ja ympyröitä. Palauteltiin mieleen hieman pohkeen väistöäkin, Takaosa meinasi jäädä jälkeen väistössä, ja Rondo meni aavistuksen tahmeasti. Olen kuitenkin suhteellisen tyytyväinen.
Ravissa mentiin muutama kierros, rennosti hälkytellen ja erilaisia teitä tehden.
Otin aluksi laukkaa kumpaankin suntaan, ensin nostot ravista. Rondo oli tosi virkeä! Vaikeampaankin suuntaan nostot sujuivat suht hyvin. Ravissa mummeli meinasi itse nostaa laukkaa.
Loppuun ennen esteitä otettiin nostot käynnistä. Tämän Rondo hallitsee tosi hyvin, joten ongelmaa ei ollut.
Kentälle oli kasattu kaksi askelta perätysten. En muista kuinka monta askelta niillä oli väliä, mutta aika väljästi kuitenkin. Ensimmäinen este oli keskeltä 30cm ristikko, toinen hieman pienempi, 20-25cm.
Aluksi Rondon oli vaikea pitää laukka toiselle esteelle saakka. Tippui raviin juuri ennen hyppyä. Hioin tätä muutaman kierroksen, niin alkoi sujua. Vika oli taas ratsastajassa, koska askelta pidentämällä pääsin lähemmäs estettä, jolloin hypytkin tulivat laukassa.


Korotettiin esteitä niin, että ensimmäinen oli pysty, joka oli korkeudeltaan jossain 60cm paikkeilla. Toinen edelleen ristikkona, mutta nyt hiukan korkeampana, eli 30cm.
Oltiin päästy jo touhusta jyvälle, niin sujui alusta asti hyvin. Kerran lähestyin estettä liian vinosti, jolloin tuli tiputus pystyltä.
Hieno mummo oli kuitenkin♥


Loppuun käynnit ja ravit pitkin ohjin..
Rondolla oli toissapäivänä silmä hiukan taas turvonnut, joten se saa nyt käyttää huppua. Laitoin silmään myös voide maista lääkettä. Tänään (eilenkin) silmä näytti hyvältä. Mennään kuitenkin hepan ehdoilla, että mitään sen hurjempaa ei tällä hetkellä.
Albin bootsi oli taas vaihteeksi hiertänyt maastoillessa eilen, mitenkään pahasti ei kuitenkaan. Laitan jonkin aikaa päivittäin hiertymään helosania. Sillä on parantunut hyvin purema jäljetkin, vaikka ei mitään lääkettä olekkaan.

Kävin tänään hööksissä ja siellä on tällä hetkellä kivoja alennuksia, joten kannattaa käydä katsomassa jos on jotain vailla, tai ihan vaan muutenkin.
Meille tarttui mukaan equi-guardin jännesuojat, pinkkinä ja ruskeana, jotka olivatkin testissä tänään. Suojissa oli -50% alennus, joten yhden hinta oli 9,70€ ja yhteensä molemmat maksoivat 19,40€.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti