keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

varsutepostaus osa 1/2: varusteet

Päätin kuvata varustepostaukseen hiukan kuvia. Piakkoin on tulossa toinen osa, jossa esittelen harjalaatikot sisältöineen.

SATULAT JA HUOVAT:


Albilla on kiefferin musta yleissatula. Tullut Albin mukana. Tästä tykkään, koska se on mukava istua ja siistin näköinen.
Satulavyö on perus kankainen. Tälläisiä ei varmaan kenelläkään enää ole, ainakin tuntuu, että kaikilla on jotain muotoiltuja nahkavöitä.. Sellainen olisi unelmana meidänkin hepoille. Vyö tuli satulan mukana. Jalustimista ei varmastikkaan tarvitse kummempia mainita.


Albin satulahuovat. Vasemman puolimmainen on ostettu agrimarketista alesta 11.49! Siistin ja kivan näköinen. Oikeanpuolimmainen on finntackin oikeasti aika kamala vihreä huopa.. Huovan pitäisi olla tuon läikän värinen, ilmeisesti vähän kulahtanut.. Mutta meneehän se meidän käytössä. Vanhakin tämä huopa on. Tuli satulan ja Albin mukana.


Rondon satula on pfiffin yleissatula. Ulkoasu on jo kulunut ja toisessa siivessä on pieni paikkakin. Kelpaa kuitenkin, koska muuten ehjä.
Satulavyönä globuksen satulavyö. Paljon Albin vyötä kivempi, vaikka ei tämäkään uutuuttaan loista. Jalustimet Rondollakin ihan normaalit. Koko paketti tullut Rondon mukana.


Rondolla on sama agrin huopa, kuin Albillakin. Rondon satula on niin pitkän mallinen, että menee juuri ja juuri tämän huovan kanssa. Todella söpö ja kiva kuitenkin.
Sininen eurohunterin huopa on tullut satulan kanssa. Tämä on sen verran uusi että on viellä edustuskunnossa.

SUITSET:


Vasemmalla Rondon suitset on eurohunterit. Merkin perusteella ei mitkään parhaat, mutta ainakin 8vuotta vanhat (muistan nämä samat). Nahka on pysynyt kuitenkin hyvänä. Turparemmi on jäännyt matkan varrelle, mutta sitä emme tarvitsekkaan. Tällä hetkellä Rondolla on pinkki timantti otsapanta. Kangas ohjat.
Oikealla Albin hyvin yksin kertaiset (issikka)suitset. Oikein kivat nämäkin. Kangas ohjat.

LOIMET:


Rondon vuoreton sadeloimi. Ostettiin agrimarketista, tämäkin alennuksessa n. 25€. Ei ole päässyt kunnolla käyttöön. Syksyä odotellessa siis.


Rondon ruudullinen fleece loimi. Käytetään kuivatus/talli loimena. Tämäkin on tullut Rondon mukana.


Heijastin ratsastusloimi. Käytetään lähestulkoon aina maastoillessa. Ainoastaan kuumalla säällä ei, että hevoset eivät turhaan hikoa. Ostettu hööksistä.


Albin saman moinen sadeloimi, kuin Rondollakin, erivärissä vain. Eli ei ole päässyt käyttöön. Nipin napin sopiva, kaula aukko on hivenen ahdas, siihen täytyisi tehdä hiukan muutoksia (säätöremmiin lisää säätö varaa).


Albin  fleece loimi kuivatus/talli loimena. Tullut Albin mukana.


Hööksistä ratsastusloimi.

RIIMUT JA NARUT


Vasemmalta oikealle. Albin riimu, joka on tällä hetkellä käytössä. Tämä on alkujaan ollut vaaleanpunainen, mutta hieman, tai vähän enemmänkin kulahtanut, ja on nykyään jonkin sortin ruskea. Tullut Albin mukana. Siihen olen itse tehnyt pehmusteet. Naruna tarjoustalosta ostettu perus valkoinen.
Seuraavana Albin toinen riimu. Hööksistä musta karvariimu. Vuorottelen näiden kahden välillä, joten tämäkin on aktiivisella käytöllä.
Rondon pinkki perusriimu. muutamia vuosia vanha, mutta hyvänä pysynyt. Tullut Rondon mukana. Tähänkin olen itse tehnyt pehmusteet. 
Pinkki ruskea naru, joka on todella kivaa materiaalia, pehmeä ja silti kestävä, eikä rispaannu helposti.

MUUT:


Aloitetaan taas vasemmalta. Rondon kolme otsapantaa. Perus musta suitsien mukana tullut otsis. Kaksi viellä käyttämätöntä timantti otsapantaa, ostettu paketissa käytössä olevan pinkin kanssa biltemasta.
Pennygirlin jouluinen turpapehmuste. Joissain kuvissa olen joskus käyttänyt. Tähän kuuluu tottakai myös hevos tonttulakki.
Sinisissä puteleissa linimenttiä ja hevos shampoota.
muoks. Kuvasta puuttuu pussi kipulääkettä.
Kaksi ylimmääräistä narua, punainen on Albin ja tullut sen mukana. Liila kirjava on Rondon, tarjoustalosta, eikä ole viellä käytetty.
Kaksi mustaa loimivyötä, molemmilla hepoilla omansa. Käytetään ratsastusloimen kanssa, kun menemme usein ilman satulaa, niin pysyypähän paikoillaan. Ostettu hööksistä.
Rondolla on pinkit equiGuardin suojat ja Albilla ruskeat. Käytetään lähinnä hypätessä. Ostettu alesta, yhteensä olivat hiukan alle 20€.
Koska Albilla ja Rontskulla ei ole kenkiä, käytetään tuolla kovalla tiellä maastoillessa kengättömien tossuja. Rondolla on kaikkiin jalkoihin tossut, taakse cavallo delta hoof- bootsit ja eteen cavallo sport- bootsit.
Albilla käytetään vain edessä tossuja, mutta sillä on silti kahdet, isommat cavallo sport- bootsit, ja pienemmät cavallo simple- bootsit. Sen takia kaksi eri kokoa, koska, kun kaviot on juuri vuoltu pienemmät sopivat täydellisesti, mutta kavion hiukan kasvaessa, ovatkin jo pienet. 
Kaikki bootsit tulleet heppojen mukana. Näihin saa nastat, ja Rondon etubootseissa onkin jo. Eli talvella käytetään liukkaalla kelillä.


Rondon bucas zebra huppu. Ostettu agrimarketista n.22€. Tosin Rondo ei oikein pidä tästä, hankaa sen melkeinpä aina yön aikana pois. Käytetään kesällä ja keväällä huppua, koska Rondon silmä on herkkä UV:lle.

Tämäkin on Rondon varahuppu, jos tuo toinen alla mainittava hajoaa, tai likastuu kamalasti. Albi saa nyt käyttää sitä, vaikkei sillä varsinaista tarvetta olekkaan. Eipähän ainakaan ötökät kiusaa. Ostettu agrista alennuksesta 5€. Rondo tykkää tämän mallisistä hupuista ja pysyvät hyvin päässä.

Rontti syö leipää :')
Äskeisen kanssa samanlainen huppu kukka kuosilla. Ostettu hööksistä alennuksella, ei tosin niin hurja alennus mutta kuitenkin, 8,50€.


Satuloiden, suitsien ja tossujen pesemistä varten, sieniä, saippuaa, öljyä ja pyyhe.

Tässä oli kaikki meidän varusteet esiteltynä. Niitä ei nyt niin kamalsti ole, mutta joka tapauksessa. Huomenna on tulossa toinen osa tähän!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti